sommestad.com - fyrtiotalist e-zine

 Sverige onsdag

 
Passerar på lunchrasten en butik på Strandvägen med "Dux" nånstans i namnet. Ser en resårdubbelsäng för 48.500 kr. Måttligt stor, en extra madrass och lite stiliga mässingsblixtlås på längden och tvären.
 
Det blir dyra knull i överklassen. Noblesse oblige, även ekonomiskt kan man tänka.
 
Vilka är slutsatserna? Att allt fortlever sida vid sida? Att inbilskheten alltid har en leverantör och priset kan flyga fritt? Att det var bättre förr med NK?
 
Vad skulle jag själv ta? En lätt spacklad skönhet från Östermalm i den sängen, eller en näpnare från Södermalm eller Kungsholmen, ospecificerat?
 
 
Fortsätter ut mot Djurgården. Möter på gångvägen utanför diplomatstan en liten mörk joggande skönhet, förmodligen närmare 70 än 65. Vilket steg! Ultrarapid! En utsökt långsamhet som för min tanke ända till pantomimikern Marcel Marceau.
 
Kan det finnas någon koppling?  Kan man med kinesisk skuggboxning, så varför inte.
 
- - -
 
Bläddrar i min förteckning över politikers hemsidor på nätet. Widar Andersson har kommit in i kommunalfullmäktige i Falun och är nöjd med det. Söker som tidigare "stöd för nominering till Europaparlamentet". Men vad där, mitt på sidan börjar han trixa runt med begreppet "konservatism"!  På engelska och i all välmening får man väl förmoda, men i alla fall. Kunde det inte få räcka med Bo Södersten!  Och alla horder med 1968-fotfolk, som tuggat i sig sina åsiktspartiböcker och nu uppträder som välfärdsstatens aristokrati. Måste allt gå varvet runt?
 
Ollallah, Sverige!