sommestad.com - fyrtiotalist e-zine

1,7 %


Solen syns lite mer nu. Året har väl börjat.

Dags att lämna tillbaka "hem-PCn". Inte värd sitt slutvärde enligt sönernas bedömning. Ett sätt att mäta tiden faktiskt. I ett samhälle med olika hastigheter. (Apropå det, EU har ännu inte märkts i Sverige ännu. Enligt två taxichaufförers beömning.)

Det är mycket som egentligen inte är. Den ene sonen ville häromdagen få mig att bekräfta den gamla självklarheten att inrikespolitiken i USA är parti- och skillnadslös. Nja, jag kunde inte hålla med. Gore intog ju ståndpunkter till vänster om det blairska. Den som lever får verkligen se.

Göran P. jobbar vidare, jag behöver naturligtvis inte säga det. Den svenska inflationen är gång på gång för låg!

Är det inte ganska bra! Jag kan väl tycka att han kan få bete sig lite hursomhanvill, bara han håller fast vid sitt ekonomiska paradnummer. Och det är det han verkar vilja. Är det inte som Väst-Tyskland på femtio- och sextiotalet? Vi kan älska vår kombinerade Adenauer-Erhard för att han numera skyddar vår krona mot all världens hot.

För inte var det så häftigt förr när penningvärdet gång på gång halverades på tio år. Vem längtar tillbaka till såna regeringar som vissa av de borgerliga? Med sådana skuggfigurer som t.ex. folkpartisten Mundebo som finansminister.

Och Bildt.. Läser alltfort hans veckobrev. Det sista om TT var ju piggt och återigen ett bevis på att journalister framgent kommer att få äta sin egen skit till sista grammet - men vilken bana han beskriver! Från ivrig statsman till en slags specialintellektuell under ständig flygresa. Måtte han landa någon gång. I vilket land han nu vill.