sommestad.com - fyrtiotalist e-zine

Stilla grå


höst bland alla ekar i Ektorp. Har inte tänkt på det förrän i höst, men sällan har väl ett by/stadsdelsnamn varit bättre valt än här.

Stilla i 99 kvadratmeter med stor glasad balkong. Tid för den behagliga viktlösheten i tankens och besinnandets värld. Läser något fragment i tidningen om vardagens utomordentlighet. Visst.

Tar ner en tavla som före detta hustrun skickat med  barnen för sex år sedan. Sätter upp en Nationalmuseiaffisch som barnen tagit ner vid något annat tillfälle.

Det handlar om den överbetalde ministern från EU i bladet. Han sitter väl någonstans just nu på lördagseftermiddagen och vrider sig på sin offentlighetskrok.

Inte avundsvärt som tillvaro. Och var befinner sig den blonda penningmoralbandhunden Ulvskog just nu? Ulvar hon sig i skogen på behörigt avstånd?

Skönt att ha sitt eget liv. Kunna planera sitt privata liv och inget annat. Läser till häften en kolumn av PC Jersild i DN där han gör ett tamt försök att deflatera Hedenius Tro och vetande. Kan tänka "så lite han förstått ändå" och hämta mer kaffe på spisen. Det offentliga når mig inte.

Ägnar dagen åt att planera en finurlig XML-funktionalitet i The Literary Machine och att brevväxla med Kathy i Janesville i Wisconsin, som är min partner i det numer ganska stora projektet.

Bussar och bilar brusar stilla och nästan tyst i blötan på Värmdövägen nedanför.